fredag, december 12, 2008

Kejsarens nya kläder

En tanke slog mig: tänk om någon slags stasiparanoia skulle utlösas bland allmänheten i en modern nation av idag. FY FAN vilka vidriga proportioner det skulle kunna ta med den teknik gemene man har tillgång till idag. Alla skulle spionera på alla på alla upptänkliga sätt. Folk höjer ju fan knappt på ögonbrynen ifall t.ex en kille har spy på flickvännens dator eller en osäker tjej läser killens sms osv. Tekniken finns. Avtrubbningen med.

Och immuna mot masspsykos är vi ju knappast. Bara att kolla på det därna programmet de kallar för Idol för att ta ett exempel på masspsykos och den dyrkan som projiceras på människor som knappt kan sjunga, ännu mindre förtjänar idolskap. Men det vågar man ju knappt säga för då blir man utpekad, hatad och bränd på bål. Tyvärr är det ju inte som i sagan att folk lyssnar på den lilla pojken som vågar dryfta att kejsaren faktiskt är naken. I verkligheten blir sanningssägare brända på bål.

Nä, in i glamourdimman bara! Dyrka och skrik och gå in i masspsykosen bäst ni vill men öppna för helvete inte ögonen, inte för en sekund. Det kostar för mycket att se sanningen. Det är inte lätt att skilja sig från pöbeln. Det är tryggt i massan även om massan ekar ihåligt och tomt.


Det kan tyckas vara oskyldigt och ofarligt med lite idoldyrkan och annat ytligt trams men riktar man den kollektiva kraften mot något annat så kan det bli farligt. Det må vara skillnad på galenskapens yttringar men dess natur är densamma. Bestämmer sig de som sitter på makten (makten=en odefinierad kapitalistminoritet) för att rikta massans kollektiva krafter på mot ett gemensamt mål på ett destruktivt sätt så är vi rökta - för människor är icketänkande robotar.

URK!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo där har du rätt..igen!
;)
jag bara håller med.