måndag, september 22, 2008

Att behålla energibalansen

Har gjort en liten iakttagelse...studerat folk lite i smyg.

Min slutsats: Om någon helt taget ur luften, utan ditt eget initiativ, påpekar någon av dina förmodade svagheter (som du visserligen kanske känner igen) så neka bara till det och ifrågasätt (bara för dig själv) varför den här personen för det på tal överhuvudtaget. Såg det göras och såg det smarta i det draget även om det just då kändes motsägelsefullt och insiktslöst att blåneka eftersom personen bekänt detta (för mig och inte för just den personen som påpekade) tidigare.

Det är en sak om du själv för någon av dina svaga punkter på tal och initierar ett samtal om dem då du behöver prata av dig och få feedback av någon du litar på men när någon tar upp det utan ditt eget initativ så är det inget annat än energitjuveri (om än omedvetet) och manipulation. Det finns faktiskt folk som satt sånt här i system för att de själva växer och tror att de hamnar på plus på energihierarkin. Du behöver inte göra dem medvetna om deras beteende, bara du själv är medveten om att du inte tänker ge bort dyrbar energi till någon som försöker växa på din bekostnad. Låt inte folk göra dig mindre.

Sen skulle jag för klarhetens skull vilja tillägga att man visst kan växa av att någon man känner väl påpekar ens kanske ibland omedvetna mönster. Om det görs av någon som känner en bra och som faktiskt kan se saker man själv har en blind fläck inför. Men det jag skrev om ovan handlade om något HELT annat.

Inga kommentarer: