måndag, september 22, 2008

Dagens djur *pling plong*

På promenad: Hejar på en snigel som försöker korsa den livsfarliga cykelvägen. Det är ett äventyr på liv och död för den stackarn. Han kan närsomhelst bli till snigelmos. Hör hur det prasslar i buskarna bakom mig till vänster. Jag vänder mig om och i slyn utanför en trädgård dyker ett rådjurshuvud blixtsnabbt upp och med ett vigt och lätt språng är han uppe på vägen. Lika snabbt försvinner han i grönskan på andra sidan.

Snacka kontraster. För en del går det snabbt, andra sniglar sig fram... det beror på ens natur och förutsättningar antar jag. Ser rådjuret ner på snigeln för hans långsamhet, nej. Avundas snigeln rådjuret hans snabbhet, nej. Det är helt enkelt bara så det är här i världen.

Snigelns budskap enligt Solöga: "Ta det lugnt, allt ordnar sig. Det reder ut sig själv. Just nu är allting bra. Din gåva är att känna förtröstan inför livet."

Rådjurets budskap enligt densamma: "Använd kärleken till att skapa Skönhet i ditt liv. Din gåva är att du äger själv den medicin som du söker - är själv medicinen som världen väntar på."

Inga kommentarer: